Nieuws


Groepsreis Lourdes Bisdom Haarlem-Amsterdam

 

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

 

Klik hier om verder te lezen


Adventsactie

 

In Malawi wordt een systeem voor geboorteregistratie opgezet

Malawi behoort tot de armste landen van Zuidelijk Afrika; ruim 65 procent van de negentien miljoen inwoners leeft onder de armoedegrens. Het land heeft nauwelijks natuurlijke rijkdommen en de bevolking is laagopgeleid.

 

Klik hier om verder te lezenLectonaria

Abi Sutherland, parochiane van De Nieuwe Augustinus, heeft in de afgelopen drie jaar de lectionaria van onze parochie opgeknapt en in leer gebonden.
Al vele jaren heeft Abi zich ontwikkeld tot een vaardige, kunstzinnige boekbinder. Onze parochiegemeenschap is haar zeer dankbaar dat zij haar talent en haar gelovig engagement inzet voor onze parochiegemeenschap.
Een lectionarium is een boek waarin de bijbelgedeelten staan die tijdens de liturgie worden voorgelezen.
Op de voorgrond ziet u de voorleesboeken waarin de Schriftteksten staan voor de zondagen, verdeeld over een cyclus van drie jaren.
Staande ziet u de lectionaria voor de weekdagen en de heiligenfeesten.
Het lectionarium in wit leer is het laatste dat Abi heeft gebonden. 
Het bevat de lezingen voor de weekdagen in de ‘sterke tijden’: advent, kersttijd, veertigdagentijd en paastijd.